chipsy-jarmuz

Chipsy z jarmużu

Znasz jarmuż? To świetny materiał na chrupiące, zdrowe chipsy!

Składniki:

  • 5 dużych liści jarmużu
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • ulubione przyprawy
  • ewentualnie pestki dyni, słonecznika

Przygotowanie

Liście jarmużu dokładnie umyj i wytnij z nich grube łodygi. Oliwę z oliwek zmieszaj z przyprawami (chilli, zioła prowansalskie, bazylia – jakie lubisz) i dodaj do liści jarmużu podzielonych na mniejsze kawałki. Do miski z jarmużem dosyp pestki dyni lub słonecznika i wszystko razem dobrze wymieszaj.

Znajdź zajęcia sportowe w swojej okolicy na

FitPlanner.pl

Przyprawiony jarmuż z pestkami ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę włóż na 5-7 minut do piekarnika nagrzanego na 150*C.

inspiracja pilnuj opiekających się liści zaglądając do piekarnika raz na jakiś czas, bo bardzo łatwo jest je przypalić

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim ze znajomymi i udostępnij go!

Autor

Hubert Owerczuk

Hubert Owerczuk

Absolutny fan squasha! W sporcie znajduje przede wszystkim sposób na wypocenie trudów dnia codziennego. Lubi udowadniać sobie, że nie ma rzeczy niemożliwych a przekraczanie własnych granic i słabości jest dla niego największym motywatorem do działania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *