chia-pudding

Pudding z nasion chia z duszonymi brzoskwiniami

Pomysł na deser bogaty w magnez, żelazo i cynk. Zaskocz swoich znajomych wyśmienitym deserem z nasion chia.

Składniki:

  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 3 łyżki nasion chia
  • 3 brzoskwinie
  • 4 łyżki płatków z migdałów
  • 3 łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Puszkę mleczka kokosowego odstaw na noc do lodówki, żeby ze śmietany wydzieliła się woda. Wytrąconą śmietanę przełóż do pojemnika i odstaw do lodówki na później. Do pozostałej wody dodaj nasiona chia (najlepiej na całą noc), żeby napęczniały.

Znajdź zajęcia sportowe w swojej okolicy na

FitPlanner.pl

Płatki migdałów upraż na patelni (bez dodatku tłuszczu). Brzoskwinie pokrój w kostkę i podsmaż przez 15 minut z dodatkiem 2 łyżeczki miodu. Pozwól im ostygnąć. Do śmietanki z mleczka kokosowego dodaj łyżeczkę miodu i ubij to razem trzepaczką, żeby zrobiła się “puszysta”.

Napęczniałe nasiona chia przełóż do szklanek i dodaj do nich podsmażone brzoskwinie. Na wierzchu umieść ubitą piankę i posyp ją prażonymi migdałami.

Smacznego!

 

Źródło zdjęcia: http://apple2thepie.blogspot.com/

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim ze znajomymi i udostępnij go!

Autor

Hubert Owerczuk

Hubert Owerczuk

Absolutny fan squasha! W sporcie znajduje przede wszystkim sposób na wypocenie trudów dnia codziennego. Lubi udowadniać sobie, że nie ma rzeczy niemożliwych a przekraczanie własnych granic i słabości jest dla niego największym motywatorem do działania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *