Przepisy na Wielkanoc: Pieczone awokado z jajkiem - 449 kcal

Przepisy na Wielkanoc: Pieczone awokado z jajkiem

Z cyklu FitPlanner’owych przepisów na Wielkanoc przygotowaliśmy tym razem pożywny deser z jajek i awokado. Zdrowe danie z jajek w diecie sportowców jest na porządku dziennym. Chcesz zbudować mięśnie, a przy tym być szczupła ? Zbilansuj swoją dietę w bogatą ilość białka. Z naszych propozycji polecamy Ci przepis z jajek – pieczone awokado z jajkiem.

Przepis na Wielkanoc

Przepis na Wielkanocny stół – Pieczone awokado z jajkiem

Oto przepis na który czekałaś – deser z jajek: Pieczone awokado z jajkiem. jedna porcja awokado z jajkiem to 449 kcal.

Znajdź zajęcia sportowe w swojej okolicy na

FitPlanner.pl

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 4 świeże jaja
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:

Przygotowanie awokado z jajkiem
Przygotowanie awokado z jajkiem
  1. Rozgrzej piekarnik do 218 [°C].
  2. Pokrój awokado na pół i wyjmij pestki.
  3. Umieścić awokado w małym naczyniu do pieczenia .
  4. Wlej 2 surowe jajka do awokado. Postaraj się dodać najpierw żółtka, a potem białka, aby wypełnić połówki awokado.
  5. Umieścić w piekarniku i piecz 15 do 20 minut. Czas gotowania zależy od wielkości swoich jaj i awokado.
  6. Wyjąć z piekarnika, a następnie dopraw pieprzem, szczypiorkiem i dodatkami do wyboru.

Smacznego !

FitPlanner.pl

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim ze znajomymi i udostępnij go!

Autor

Paula Wasylów

Paula Wasylów

Pasjonatka wszelkich form aktywności z duszą podróżnika i naukowca, odpoczywa w ruchu: ćwiczy, biega. Bada możliwe formy aktywności ruchowej, by potem sprawdzić swój stan umysłu i ciała.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *